Sportnytt
29 april 2019 06:10

Tävlingsveterinärerna till GCT i Stockholm utsedda

InternationelltNu är det klart vilka som blir tävlingsveterinärer under stortävlingen Global Champions Tour i Stockholm i juni. Det är tre välmeriterade svenska veterinärer som får hedersuppdraget.

Tävlingsveterinärerna till GCT i Stockholm utsedda
Flemming Winberg. Arkivbild: Roland Thunholm

Tävlingsveterinärerna på Longines Global Champions Tour Stockholm och Stockholm Horse Week i mitten av juni har utsetts. Det här berättar Veterinärmagasinet.

Det är Flemming Winberg från Hästsjukhuset Stav, Anna Eriksson från Specialisthästsjukhuset Helsingborg och Sofia Wulcan, Mantorp, som har fått uppdraget.

Uppdraget som tävlingsveterinär innebär att kontrollera de tävlande hästarna vid ankomst, hantera akutfall på tävlingsbanan och behandla eventuell sjukdom i stallet. Touren har dessutom sitt eget veterinärteam som åker med på alla deltävlingarna och de svenska tävlingsveterinärerna kommer att samarbeta med dem.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden