Hoppning
14 januari 2019 11:39

Teamet kring Bianca prisade

UtmärkelserFörra året utsågs SWB-stoet Bianca till årets häst i Schweiz. I år gick titeln till Clooney, men däremot blev både Biancas ryttare Steve Guerdat och hennes ägare prisade för insatserna under 2018.

Teamet kring Bianca prisade
Svenskfödda SWB-stoet Bianca och Steve Guerdat på VM i Tryon där det blev individuellt brons. Foto: Roland Thunholm

SWB-stoet Albführen’s Bianca (f-06 e Balou du Rouet-Cardento, uppf Skattagård AB) blev för snart ett år sedan utsedd till ”Årets häst 2017” i Schweiz. Framgångarna har fortsatt för Bianca även under 2018, och hon tog bland annat brons vid VM i höstas. När motsvarande titel skulle delas ut för 2018 kneps den dock av Martin Fuchs Clooney, som bland annat tog VM-silver förra året.

Bianca är dock i högsta grand inblandad i övriga prestigefyllda titlar som delades ut i samband med världscuptävlingarna i Basel i helgen. Hennes ryttare Steve Guerdat utsågs till ”Årets ryttare”. Guerdat är just nu etta både på världsrankingen och i världscupen, han tog som sagt VM-silver, kom tvåa i Top 10-finalen, gjorde tio felfria rundor i Nations Cup och har vunnit en lång rad femstjärniga Grand Prix-klasser under fjolåret – de flesta av dessa framgångar tillsammans med Bianca.

Biancas ägare Hofgut Albführen GmbH utsågs till ”Årets ägare” vid samma tillfälle.

Källa: World of Showjumping

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden