Tema
31 mars 2020 19:00

Uppfödarens dyra dröm- en serie i åtta delar

På djupetImportsperma kan bli en riktig nitlott. Små doser av varierande kvalitet, som kommer fram för sent eller inte alls. Uppfödaren får betala ändå.

Handel med importsperma omsätter miljonbelopp, men för många uppfödare blir drömmen om det perfekta fölet en både tråkig och inte minst dyr historia.

Läs om Nathalie Kristiansson som betalade över 40 000 kronor innan hennes sto blev dräktigt – och först när hon övergett importsperman och tagit en hingst stationerad i Sverige.

Vi har också pratat med representanter för en av världens mest tongivande spermaleverantörer, Paul Schockemöhle, svenska spermaimportörer, seminstationsansvariga och en jurist om vilket skydd du som konsument har om sperman inte kommer fram som den ska eller är av undermålig kvalité.

Och så har vi pratat med representanter för svensk travavel, de är mycket kritiska till de villkor ridhästuppfödarna går med på.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden