Fälttävlan
28 augusti 2021 18:32

Terrängklart på YREM – en svensk kvar i tävlingen

MästerskapLördagens terräng på EM för unga ryttare i Segersjö är färdigriden och en svensk finns kvar i mästerskapet. Tyskland dominerar den här klassen – precis som JEM.

Terrängklart på YREM – en svensk kvar i tävlingen
Tysklands Anna Lena Schaaf leder EM för unga ryttare tillsammans med Fairytale. Foto: Roland Thunholm

Det var en utslagsgivande trestjärnig terräng för ungdomarna i ett regnigt Segersjö. Fem ekipage klarade av att gå över mållinjen utan fel och 30 ekipage är kvar i tävlingen.

Tyskland dominerar mästerskapet, precis om JEM, och leder lagtävlingen.

Även individuellt är det tyskt i topp genom Anna Lena Schaaf/Fairytale 39 (RHEIN sto f 2007 e Fidertanz-Laurentianer, uppf/äg Gerd Neukäter) på 23,1 straff efter att ha fått 1,6 straff för tiden i terrängen.

 

Sverige har inget lag med i nationstävlingen, utan enbart två individuella ryttare Den ena, Tuva Rosencrantz, fick problem med stopp ute i terrängen och är ute ur tävlingen.

Alice Andersen lotsade Lavendel säkert genom svårigheterna och gick i mål med 3,2 straff för tiden. Ekipaget har nu totalt 44,9 straff och ligger på 16:e plats inför söndagens avslutande hoppning.

 

Start- och resultatlista, EM för unga ryttare

Resultat. lagtävlingen

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden