Hoppning
30 april 2020 11:01

”The Insider” med Peder Fredricson

På djupetI brist på fysiska tävlingar poppar det upp en hel del andra initiativ från tävlingsarrangörerna. Global Champions Tour gör nu en serie med filmade intervjuer, där de "besöker" hoppryttare runt om i världen. Nu har turen kommit till Peder Fredricson, som bland annat berättar om sina rutiner, bytet från fälttävlan till hoppning och hur han ska bli ännu snabbare i omhoppningarna.

”The Insider” med Peder Fredricson
Peder Fredricson intervjuas i det senaste avsnittet av The Insider. Foto: Global Champions

Det är en lång, öppenhjärtig och detaljerad intervju som Sveriges hoppkung levererar, där han berättar om vad det egentligen står på det lilla pappret han går runt med på banan, och sedan studerar innan det är dags för en avgörande runda.

Peder Fredricson berättar om sina rutiner, att tryggheten är viktig för att kunna prestera på topp. Han har ridit på högsta nivå under många år, men är egentligen inte så organiserad som många kanske tror.
– När jag fick sponsorkontraktet med H&M så insåg jag att för att förbättra mina resultat måste jag bli mer organiserad, få bättre kontroll. Här fanns det något som jag verkligen behövde blir bättre på. I början var det väldigt svårt att bara följa mina nya rutiner, som för framhoppningen – tidigare gjorde jag bara lite som jag kände för, det kunde vara helt olika, och jag insåg att det här är nog inte det bästa sättet att göra det på. Men nu är det en trygghet med rutiner, det ger mig något att falla tillbaka på – så länge jag är väl förberedd och håller mig till mina rutiner är det inte så mycket mer jag kan göra.

Använder naturen till träning

Peder Fredricson är sedan länge en förespråkare för att träna hästarna mycket i naturen för hållbarhet, något som kanske skiljer honom en del från andra hoppryttare på samma nivå.
Han berättar att han nyligen stängslat in ett stort gräsfält för att kunna träna på att bli ännu snabbare på hoppbanan.
– I dessa tider har vi möjlighet att testa nya saker, det kanske man inte gör mitt under tävlingssäsongen annars. Men på fältet tränar jag på att få hästarna i naturlig balans även i en större galopp – det behövs för att kunna rida ännu snabbare i omhoppningarna men ändå ha kontroll.

Global Champions Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden