Dressyr
24 juli 2021 12:01
Ridsportplus

Therese Nilshagen: ”Ska ge allt i küren”

OS i TokyoTherese Nilshagen är klar för den individuella finalen efter ett felfritt Grand Prix-program på lördagen. "Det ger självförtroende in i resten av tävlingen," säger hon.

Therese Nilshagen: ”Ska ge allt i küren”
Therese Nilshagen. Arkivbild: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD (hingst f. -07 e. Danone I-Welt Hit II, uppf Olaf Bahls, äg Dressurpferde Leistungszentrum och Therese Nilshagen) tog sig direkt till onsdagens individuella kürfinal genom att bli tvåa sin grupp, grupp A, i lördagens Grand Prix.

  – Vi höll oss till planen. Tanken var att försöka få en bra start in i tävlingen genom att rida felfritt och ta ”lagom” mycket risker. Och det tycker jag att vi lyckades med, säger Therese Nilshagen som var uttagen även till OS i Rio, men där fick avbryta tävlingen redan vid besiktningen då hingsten inte var riktigt fräsch.

  I lördagens Grand Prix visade ekipaget ett stort register i travdelen och hingsten var rörlig och avspänd genom kroppen. Passagen flöt lätt medan piaffen inte höll riktigt samma kvalitet genom hela programmet.

  Tvåorna var inte helt raka och hingsten, kom lite före med bakdelen något språng i saxen och visade en fin lätthet i framdelen i piruetterna.
  – Jag lyckades rida felfritt och det är jag väldigt nöjd med. Det ger självförtroende in i resten av tävlingen.

  Therese Nilshagen fick 75,140 procent och en andraplats i gruppen. Det innebär att hon, enligt de nya OS-reglerna, är direktkvalad till onsdagens kür.

  – Det känns fantastiskt roligt att kvala in till küren. Jag ska ge allt där, säger Therese Nilshagen.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  mer ur temat Återupplev OS-dressyren (17)

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden