Avelsnyheter
16 juli 2020 07:05

Tidsplan spikad för Unghäst-VM i dressyr

PandeminSvenska Ridsportförbundet och SWB har publicerat ny information gällande Unghäst-VM i dressyr i tyska Verden i december. En tidsplan är nu spikad med mönstring, programridning och slutdatum för uttagna hästar.

Tidsplan spikad för Unghäst-VM i dressyr
Zucchero OLD reds till UVM-guld av Frederic Wandres i fjol. Foto: Pernilla Hägg

Mycket har varit osäkert gällande Unghäst-VM i dressyr som först riskerade att ställas in men som sedermera spikades till 9-13 december i tyska Verden. Ridsport har tidigare rapporterat om att observationstävlingar har ställts in och fysiska inventeringar bytts ut mot möjligheten att visa sig på film. Nu är även en tidsplan spikad fram till själva mästerskapet.

Tidsplanen startar med mönstring i samband med SWB Equestrian Weeks vecka 39. Därefter följer programridning för Christoph Hess för ekipage meddelade till longlist. Detta sker 14 oktober på Strömsholm och 15 oktober på Flyinge som en obligatorisk del av uttagningsprocessen. Hembesök hos utlandsbaserade ekipage sker vecka 43.

Datum för ”nominated entries” är 26 oktober. För ”definite entries” är slutdatumet 16 november.

Alla 5-, 6- och 7-åriga hästar som är grundregistrerade i SWB:s stambok är berättigade att representera Sverige i UVM i dressyr.

Svenska Ridsportförbundet – här kan du läsa allt om Unghäst-VM i dressyr.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden