Sportnytt
10 juli 2018 11:26

Tobias Grönberg gör comeback i huntingen

FalsterboDet var tio år sedan sist. Men nu rider Tobias Grönberg Falsterbo hunting igen. "Det var ett kul mål att sätta upp för min ridning," säger den tidigare fälttävlansryttaren som numera är mest känd som hopptränare.

Tobias Grönberg gör comeback i huntingen
Tobias Grönberg har ridit huntingen många gånger och både vunnit och kommit tvåa med Amaretto. Arkivbild: Roland Thunholm

46-årige Tobias Grönberg hade en lång karriär som fälttävlansryttaren med landslagsuppdrag och både VM och EM på meritlistan. Men det är drygt tio år sedan, och numera ägnar han sig främst åt hoppning i egenskap av tränare och har en stor del i dottern Emelie Grönbergs framgångar.

Jag fått tag på en häst att låna som jag känner mig bekväm med. Tobias Grönberg.

Det är många anledningar till att han har bestämt sig göra comeback i sadeln framför en stor publik.
– Jag rider ganska mycket nu och tyckte att det var ett kul mål att sätta upp för min ridning. Och så har jag fått tag på en häst att låna som jag känner mig bekväm med, säger han.

SWB-sto
Det är 9-åriga SWB-stoet La Chique (e Last Liberty-Roderik, uppf/äg Ylva Mårtensson) som blir Tobias Grönbergs partner på onsdag eftermiddag när huntingen går i Falsterbo. Hon har tävlat en del hoppning och enstjärnig fälttävlan med sin ägare.
– Jag har tränat en del terränghinder och ridit in mig på henne, säger Tobias Grönberg.

Sedan i höstas har han börjat rida mer och mer, han har också tävlat en del i hoppning på senare tid.
– Jag sitter ofta upp på mina elevers hästar och så där. Hade jag fått frågan om att rida huntingen förra året hade jag sagt nej, men nu känner jag mig igång i ridningen.

Unghästar kvalade
Han har annat att göra i Falsterbo också. Dottern Emelie Grönberg har fem unga hopphästar kvalade och pappa finns med hela tiden. Tobias Grönberg har många elever och kommer förmodligen ha en stor och ljudlig hejarklack på plats i Falsterbo.
– Jo, jag har en känsla av att det inte kommer att vara. helt tyst när jag rider in på banan, säger han och skrattar.

Han har ridit huntingen många gånger och både vunnit och varit tvåa med sin mästerskapshäst Amaretto.
– Det ska bli kul att göra det igen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden