Sverige
21 december 2011 10:51

Tre hästar omhändertagna

Länsstyrelsen har beslutat att omhänderta tre hästar i Kullabygden, då en kvinna med djurförbud har skött om sin mans hästar.

Enligt länsstyrelsen har kvinnan fodrat, mockat och haft hand om in- och utsläpp av de tre hästarna – något som kvinnan och hennes man inte håller med om.

Länsstyrelsen fick i höstas ett anonymt tips om att kvinnan, som på grund av vanvård har haft djurförbud sedan 2005, skötte mannens tre hästar. Hästarna rapporterades även vara magra. Djurskyddsinspektörerna gjorde då ett oanmält besök i november, och upptäckte två ston och ett föl. Enligt Helsingborgs Dagblad var det ena stoet och fölet i bra skick, men avelsstoet var mycket magert och hade svullna bakben. Stoet hade svårt att röra sig och det saknades grovfoder i hagen.

Veterinären som dagen efter undersökte stoet konstaterade att musklerna var förtvinade, hovarna var något för långa och att kotlederna var svullna. Vid ett återbesök två veckor senare var stoet ohalt, skriver tidningen.

Länsstyrelsen har beslutat att omhänderta de tre hästarna, då det ena stoet inte fått den vård eller utfodring som varit nödvändig. Enligt tidningen ska hästarna i första hand säljas vidare, men hittar man inga nya ägare kommer hästarna avlivas.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-