Ponny
22 juli 2018 15:49

Tredje pallplatsen på samma SM för minsta vinnaren

B-ponnyFilippa Heldemar vann SM-guldet för den minsta kategorin i hoppning med Fantastic Fanny efter en rafflande omhoppning. Det blev inte mindre än tre fina pallplatser totalt för ryttaren.

Tredje pallplatsen på samma SM för minsta vinnaren
Ellen Hammarström, Filippa Heldemar och Selma Staffare la beslag på medaljerna i kategori B. Foto: Roland Thunholm

Fyra ekipage var med till omhoppning om tre medaljer i kategori B på SM i Vetlanda. Tiderna kapades allt eftersom och det blev det sista ekipaget, Filippa Heldemar och Fantastic Fanny (sto, f 2009, e Poetic Justice-okänd) från Åsebo RS, som tog guldet.

– Jag visste att något ekipage hade halkat till innan, så jag tog lite, lite lugnare och det här var inte vårt snabbaste. Planen var att vara felfri och vinna – jag visste att det skulle kunna gå, säger Filippa om tankarna före omhoppningen.
– Målet var att vinna.

Snart farväl

Filippa  beskriver sin ponny som lite speciell och ibland något spänd. Receptet är att ta vara lugn själv och att ha bra rutiner – då går det som en dans. De har varit ett ekipage i drygt två år, men snart ska de gå skilda vägar.
– I dag har hon blivit till salu, säger Filippa som rider vidare på C-ponny.

Filippa reser hem med tre topp-placeringar: Guldet, ett inverkans-silver och en andraplats med Fillyastic i 6-årsfinalen.

Silver och brons för B-ponny gick till två kamrater från Mitt Hjärta Hästsportförening: Ständigt stabila Ellen Hammarström med Tullohea Minnie och det ganska så nya ekipaget Selma Staffare med Parc Chit Chat.

Resultat

Bfilippaheldemarrt
Mot guldet – snabbast och felfri. Foto: Roland Thunholm
Bellenhammarströmminniert
Felfritt leende från Ellen Hammarström Foto. Roland Thunholm
Bselmastaffareparcchitchatrt
Selma och Parc Chit Chat tog brons. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden