Avelsnyheter
26 mars 2018 15:15

Trendbrott hos SWART – Martina Wikström fick flest röster

SWARTUnder sju veckor har Lina Dolk och Rebecca Taxén växelvis varit de två kandidaterna i topp vid SWART-röstningen. Men förra veckan skedde ett trendbrott och ett nytt namn dök upp i toppen. Flest röster förra veckan fick Martina Wikström.

Trendbrott hos SWART – Martina Wikström fick flest röster
Martina Wikström är den kandidat som fick flest SWART-röster förra veckan. Foto: Privat

Omröstningen hos Swedish Warmblood And Riders Trust (SWART) tickar på. Varje vecka utses en etappsegrare, och den kandidat som fått minst antal röster blir gråmarkerad på listan. Under sju veckor är det två namn som växelvis har legat i topp: Dressyrryttaren Lina Dolk och hoppryttaren Rebecca Taxén.

Men nu har det presenterats ett trendbrott. Flest röster förra veckan fick nämligen 28-åriga dressyrryttaren Martina Wikström från Göteborg. Det var en förvånad Martina som tog emot beskedet om topplatsen förra veckan.
– Jag har ju förstått att många röstar eftersom jag fortfarande är kvar, men att få flest röster är ju helt sjukt och då förstår man hur många det är som verkligen röstar, säger Martina till Ridsport.
– Det känns otroligt att de orkar hänga kvar som de gör, tillägger hon.

Martina rider idag sin Santiago (SWB val f-07 e Topaasch-Rubinrot, uppf Magnus Ringmark & Stefan Jansson) som hon haft sedan han var fyra år. Tillsammans har de tagit sig från unghästklasser via unghäst-VM upp till Intermédiaire II och även varit och nosat på Grand Prix. Santiago är nu elva år gammal så en yngre påläggskalv till honom skulle vara underbart, berättar Martina.
– Unghästtiden var det roligaste jag gjort så jag skulle gärna uppleva den igen.

Ända sedan Martina köpte Santiago har hon haft folk omkring sig som stöttat henne, och hon tror att folk tycker om det. Hon berättar att hon är mycket tacksam för att så många hjälper till och sponsrar henne i sin ridning.
– Jag försöker så gott jag kan att vara ”go och glad” och dela med mig på sociala medier.
– Det de gör mot mig försöker jag göra tillbaka genom att visa att jag är tacksam.

SWART:s röstning om vem som ska sponsras med en SWB-häst fortsätter, och rösta kan du göra här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden