Världen
4 maj 2020 17:38
Ridsportplus

Två dopningsfall avslöjade i Wellington

Testade positivtEn dansk och en argentinsk ryttare använde förbjudna substanser i samband med tävlingarna i Wellington. Dessutom var två hästar som reds av samma ryttare dopade vid tävlingar i Mexico i mars.

Två dopningsfall avslöjade i Wellington
Både hästar och ryttare har haft otillåtna substanser i blodet vid FEI-tävlingar i mars. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tävlingsstoppet hindrar inte dopningsutredningarna från att fortsätta inom FEI. Nyligen blev den argentinske ryttaren Joaquin Albisu avstängd från allt tävlande efter att hans häst hade den förbjudna substansen boldenone i blodet.

Hästen stängs av i två månader medan FEI:s tribunal kommer att slå fast längden på avstängningen för ryttaren.

Dopningsprovet togs under de fyrstjärniga hopptävlingarna i Wellington tidigare i år.

På samma tävlingsplats fastnade också en dansk dressyrryttare i ett dopningstest i mitten av mars. Testet visade att ryttaren hade spår av hormonpreparatet letrozol i blodet. FEI har ännu inte meddelat några sanktioner för ryttarens del.

Vid hopptävlingar i Mexico i mitten av mars hittades förbjudna substanser i två hästar som tävlades av Nicolas Pizarro från Mexico. Han stängs av från tävlande i två månader i väntan på beslut från FEI:s tribunal. Detta berättar FEI på sin hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden