Hoppning
19 september 2012 18:46

Bara seger räknas

Många gånger är det riktigt bra att bli tvåa och även trea men denna gång duger det inte. I söndagens nationshoppningsfinal i Barcelona är det bara seger som räknas.

Det är redan klart att Ukraina, som vinnare i Promotional League, ersätter Belgien i nästa års superliga. En plats återstår att fylla och om den tävlar Sverige, Spanien, Italien, Danmark, Ryssland, Polen och Kanada.

Fyra ur kvintetten Angelica Augustsson, Angelie von Essen, Peder Fredricson, Daniel Zetterman och Douglas Lindelöw får det tuffa uppdraget att ge Sverige fortsatt plats i superligan.

Nationshoppningen på söndag börjar kl 15:30 och sänds direkt i FEI webb-tv

Om det blir en superliga i nuvarande form även nästa år står dock skrivet i stjärnorna. Det internationella förbundet har föreslagit en ändring som i stort sett alla europeiska nationer, superligaarrangörer och den internationella hoppryttarklubben anser som oacceptabel. De vill i stället ha ett förslag, framtaget av bland andra Sylve Söderstrand men som FEI helt ignorerat, som innebär att superligan är kvar men i något omarbetad form.

Frågan ska diskuteras och eventuellt avgöras på FEIs årsmöte men oavsett vem som vinner är det tveksamt om det hinner blir några ändringar redan till nästa år.

Läs mer om förslag till ändringar i nationshoppningen i Ridsport nummer 19 som är hos våra prenumeranter den 20 och finns i butik från och med lördag den 22 september. Om du vill ha Ridsport direkt hem i brevlådan, beställ HÄR.

Anmälda ryttare och hästar till Barcelona (vars webbsida toppas Malin och H&M Tornesch)

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar