Sverige
5 december 2019 15:40
Ridsportplus

”Tyvärr måste någon bli skadad för att sadelstölder ska tas på allvar”

AttackeradI förra veckan stals en sadel från stallet. I morse blev Louise Rosendahl attackerad när hon kom till stallet, och ett stort polispådrag blev följden. "Tyvärr verkar det som att någon måste bli skadad för att polisen ska inse allvaret", säger hon.

”Tyvärr måste någon bli skadad för att sadelstölder ska tas på allvar”
Louise Rosendahl med en av hästarna i stallet.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Louise Rosendahl har ett tre centimeter stort sår på benet, orsakad av personen som fanns i stallet när hon kom dit i morse.

− Det är jag och min mamma som har stallet, och det bor ingen på gården. När jag kom dit i morse stod en vit skåpbil där, men jag tänkte inte så mycket på det. Allt var som vanligt i stallet, men när jag kom in och svängde till höger runt en box för att hämta hö, satt en person där på huk.

Det gick så fort att Louise inte hann uppfatta om det var en man eller kvinna som gick till angrepp och högg henne i benet med något vasst föremål, för att sedan försvinna i väg.

Stort polispådrag

Så sent som i förra veckan stals en sadel från stallet. Den gången kom polisen inte ens ut, men nu blev det annorlunda.
− Jag visste inte att det fanns så många polisbilar i Dalsland, säger Louise om pådraget med polisbilar och även en helikopter som deltog i sökandet efter den vita skåpbilen.
− Tyvärr verkar det som att någon måste bli skadad innan de kommer ut. De borde ha agerat tidigare på det här med sadelstölder.

Jag visste inte att det fanns så många polisbilar i Dalsland

Enligt uppgifter till polisen har den vita skåpbilen setts vid andra stall tidigare, innan den dök upp vid stallet i Dals-Rostock i Mellerud.

191205 Louise Skadad
Louise Rosendahls ben efter attacken. Foto: Privat

Fått mycket stöttning

Det har blivit eftermiddag när Ridsport talar med Louise, som inte haft en lugn stund sedan i morse. Hon har blivit intervjuad ett antal gånger, och fått mängder av stöttning från olika håll.

Hästarna i stallet mår bra, så personen som fanns i stallet hade inte gett sig på dem, och Louise utgår från att personen troligen hade smugit ut ur stallet om inte hon hade gått rakt mot personen.
− Man blir så klart chockad av en sådan här händelse, men jag känner ingen oro för att åka till stallet i morgon bitti. Efter det pådraget som varit i dag tror jag inte att de vågar sig tillbaka, säger Louise Rosendahl.

Tidigare rapportering

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden