Dressyr
9 juni 2018 17:05

U25-kval till Marina Mattsson och Quartermain

Dressyr-SMI den starka solen i Strömsholmsparken glänste segraren som av koppar. Segraren var i en egen division i dagens U25-kval.

U25-kval till Marina Mattsson och Quartermain
Quartermain och Marina Mattsson glänser i junisolen på Strömsholm. Foto: Kim C Lundin

De 12 ryttarna i U25-Grand Prix, 16 ekipage då Emma Jönsson och Beata Söderberg fick flitpris med flera var till start, red om tio finalplatser i U25-SM. Deras klass dömdes av Annette Fransen Iacobaeus, Lena Svensson och Anna-Britta Oldén.

Värmen betydde lite svettiga och en del stånkande hästar men överlag jobbade de flesta på bra. Av Emma Jönssons tre starter gick det allra bäst med hennes första Santo Domingo som nu är i final. Beata Söderberg hade bäst utfall med sin Select som efter en åttonde plats nått final.

Seger i en egen division tog Marina Mattsson och Quartermain hem på hela 75,64 procent och morgondagens häst är verkligen ett framtidslöfte. Idag såg det lite hett ut men hellre det än att tappa orken i värmen helt och hållet.

Denise Ljungkvist och hennes fina Soéga var i fin form och tog en andra plats på hela 71,496 procent efter en fin ritt med några små saker att fila på.

Med stora hingsten Biggles 1015 red Lina Dolk hem tredjeplatsen på 68,803 procent. Biggles är en fräsch 20-åring som är still going strong utan att mattas.

Under söndagen går de tio bästa ekipagen en sista match i finalen.

Resultat U25-kval

Webb-tv, Equisport

Arrangörens webbplats

Program

Start- och resultatlistor, fälttävlan

Start- och resultatlistor, dressyr

Start- och resultatlistor, hoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden