Hoppning, Ponny
1 juni 2019 20:07

Unga ryttare säkrade GP-framgångar och pallplats i nationshoppning

YoungstersDutch Youngtser Festival i Wierden har satt punkt. Under fyra intensiva dagar blev det flera svenska placeringar som kröntes med framgångar i Grand Prix.

Unga ryttare säkrade GP-framgångar och pallplats i nationshoppning
Mathilda Bohlin och Springhill Boomerang levererade i GP:n.

Som namnet antyder var det de unga ryttarna som gjorde upp i internationella Dutch Yongster Festival. Redan i halvtid kunde Ridsport rapportera om svenska placeringar. Då hade tre nationshoppningar avgjorts med juniorerna som bäst av de blågula lagen på femte plats, mycket tack vare Filippa Enmarks två felfria lagrundor med King Kong Van´t Valissenhof. 

Under fredagen gjorde children upp i sin nationshoppning med tio lag och då bar det hela vägen till bronsplats, efter Storbritannien och Nederländerna. I laget, under ledning av Ulrika Bidegård, red Ida Selin/Starling 7, Svea Tegnestedt/Jadetta van het Mettenhof, Cajsa-Stina Jönsson/Doobie och Ellen Johansson/Curra Clover Flight. Samtliga levererade jämnt och tre ryttare hade 4+0 fel.

Childrentreawierden
Det svenska childrenlaget och kapten Bidegård till höger på prispallen. Foto: Privat

När det var dags för de individuella höjdarklasserna i form av Grand Prix var den så framgångsrika ponnyryttaren Mathilda Bohlin rejält på hugget i den internationella konkurrensen. Den här gången var det Springhill Boomerang som fick huvuduppdraget. Duon har flera internationella GP-placeringar i år och den här gången blev det en andraplats av 46 ekipage efter en tuff omhoppning. Mathilda var även placerad som elva i dag i 1,25 med sin EM-finalist Miclas Aristocrat och i går blev ekipaget sjua på samma höjd.

Mathilabohlinspringhillboomerangprivat
Mathilda och en nöjd ”Boomer” på prisutdelningen. Foto: Privat

I juniorernas Grand Prix var Michelle  Cranning Hillgren med Udermus vassast av de blågula ekipagen. Blott ett tidsfel satte stopp för omhoppning och Michelle säkrade en stabil åttondeplacering.

Det blev fler svenska placeringar, bland annat genom Cajsa-Stina Jönsson med Iliza på åttonde plats i childrens 1,25 och Emma Johansson med Nouveau som sjua i juniorernas 1,35.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden