Hoppning
3 juli 2020 09:42

Unga ryttarna i EM-upprop: ”Vi vill hoppa”

UppropAtt det inte blir något EM för de unga hoppryttarna stod nyligen klart. Nu har Instagramkontot "We want to jump" startats i protest. Det är ett upprop för alla unga toppryttare runt om i Europa. Läs vad EM-aktuella Ebba Danielsson, Erik Nordström, Wilma Marklund och Cora Hirn tänker kring initiativet.

Unga ryttarna i EM-upprop: ”Vi vill hoppa”
Ebba Danielsson rider i två spetstrupper i år – children och ponny. Här med hästen Eunomia när ekipaget vann SM-guld förra året. Foto: Roland Thunholm

Ebba Danielsson och Erik Nordström är två av de svenska landslagsryttarna som var aktuella för ungdomarnas hopp-EM i år. De följer det nystartade Instagramkontot ”We want to jump”, som är ett upprop där unga ryttare runt om i Europa kräver att få rida EM 2020.

– Vi vill också hoppa EM så det är väldigt tråkigt att det inte blir något EM i år. Det är speciellt tråkigt för dem som rider sitt sista år i sin kategori. Vi tycker att det är en kul idé och vi hoppas att de får sin vilja igenom, skriver de unga landslagsryttarna Ebba Danielsson och Erik Nordström, som nyligen bildat team, gemensamt till Ridsport.

Även landslagsryttaren Cora Hirn följer kontot och är ledsen över att det inte blir något EM. Hon uttrycker dock förståelse för att det är svårt att genomföra ett så pass omfattande arrangemang med hänsyn till den rådande situationen. Samtidigt lovordar hon initiativet.
– Jag tycker det är bra och kul att tävlingen uppmärksammas och att flera seniorryttare har uttalat sig på sociala medier om hur EM för unga ryttare har gett dem mycket.

– För mig var detta sista möjligheten att kanske få rida bland juniorerna. Det hade varit jättekul om det blev ett mästerskap, men jag tror det ligger väldigt långt bort.

EM-aktuella Wilma Marklund rider sitt sista år som young rider och tycker att ”We want to jump” är ett starkt upprop.
– Instagramkontot @wewanttojump tycker jag är ett jättebra initiativ som förenar våra röster och gör dem hörda. För mig känns det jättetråkigt att de har valt att ställa in EM i år, det är höjdpunkten på året för många av oss unga ryttare och något som vi alla sett fram emot och jobbat hårt inför.

– Något som gör att det känns lite extra trist är att detta är mitt sista år som ungdomsryttare. Jag har spenderat de senaste nio månaderna i träning hos Henk Nooren i Belgien, vilket gör att jag och min häst nu känns bättre än aldrig förr och hade hoppats på att få visa det på EM, berättar Wilma för Ridsport.

Den unge irländske hoppstjärnan Rhys Williams, som vann EM-guld för children 2018 och som rider sitt sista internationella ponnyår, uttrycker vad många unga toppryttare känner just nu i videon här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden