Avelsnyheter
16 oktober 2021 13:37

Uppfödaren till Catch Me Not S rankad som världens tredje bästa

TopprankadInte nog med att världens just nu tre bästa hopphästar rids av det svenska OS-laget – uppfödaren till en av hästarna rankas samtidigt som världens tredje bästa.

Uppfödaren till Catch Me Not S rankad som världens tredje bästa
Krister Svedberg utsågs till Årets uppfödare 2019 av SWB och Agria Djurförsäkring, och tilldelades ett stipendium på 10 000 kronor. Här med det 3-åriga fuxstoet K&T Harriet, efter bruksprovsvinnaren Harvy och undan Quick Out S. Foto: Kim C Lundin

World Breeding Federation of Sport Horses fungerar som en paraplyorganisation för världens avelsföreningar – och varje månad rankar man de bästa hästarna inom de tre OS-grenarna. Världens bästa hopphästar just nu rids av det svenska guldlaget från OS. Först låg King Edward (BWP val f-10 e Edward 28-Feo) i topp men på senaste rankningen hade H&M Indiana (BWP sto -08 e Kashmir van Schuttershof-Animo’s Hallo) seglat upp på förstaplatsen med King Edward som tvåa. Trea är Catch Me Not S ( SWB val f-06 e Cardento-Ramiro’s Son, uppf Krister Svedberg, äg Ebba Berglöf) som tog EM-brons med Peder Fredricson i sadeln.

Samtidigt är den senares uppfödare just nu rankad som världens tredje bästa uppfödare av hopphästar.
– Att jag låg bra till visste jag men inte att det var så jäkla bra, sa en glad Krister Svedberg till SWB efter beskedet.

Han valde Cardento till Catch Me Nots mamma Ralmea för han hoppades att hennes temperament skulle taggas ner något, men det fungerade inte fullt ut på Catch Me Not. Det berättade han för Ridsport i ett reportage efter att han utsetts till Årets uppfödare.

WBFSH rankning av hopphästar efter september.
WBFSH rankning av hoppuppfödare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden