Dressyr
8 juni 2020 06:20

UVM-uppfödarna ska lyftas efter Ridsportkrönika

MästerskapNu ska uppfödarna uppmärksammas i samband med unghäst-VM i dressyr. Detta efter en krönika av Ridsports redaktionschef. Internationella Ridsportförbundet, FEI, meddelar också andra regeländringar inför årets mästerskap.

UVM-uppfödarna ska lyftas efter Ridsportkrönika
Pernilla André Hokfelt och Total Hope på unghäst-VM 2018. Då gick mästerskapet som brukligt utomhus, i år blir det inomhus. Foto: Jenny Schwieler Staaf

FEI har publicerat ändrade kvalregler inför årets unghäst-VM i dressyr. Detta med anledning av coronapandemin. Kvalen kan göra nationellt eller på en CDIYH-tävling och ska göras av ekipaget.

Kvalgräns till unghäst-VM i dressyr:

5- och 6-åringar: Minst 75 procent.
7-åringar: Minst 70 procent.

Att uppfödarna till hästar på prispallen vid förra årets UVM i dressyr inte uppmärksammades väckte en del uppmärksamhet, bland annat efter en krönika av Ridsports redaktionschef Lena Sellman, som fick internationell spridning sedan den också publicerats av Eurodressage. Detta ska det bli ändring på nu. Eurodressage berättar att ytterligare fokus ska riktas på hästarna och deras ägare och att det är de som ska äras – inte ryttarna. Därför blir det inga medaljer till ryttarna. Nu uppmanar FEI arrangörerna av UVM att också lyfta fram uppfödarna vid prisutdelningen, liksom aktuell hästs stambok.

Årets UVM går i tyska Verden 9-13 december och kommer att ridas inomhus. Sverige får skicka fyra ekipage i varje ålderskategori.

Regler, unghäst-VM i dressyr

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden