Hoppning
27 december 2013 14:47

Utascha SFN såld till Qatar

Det 12-åriga storhoppande KWPN-stoet Utascha SFN har varit mycket framgångsrikt med Jeroen Dubbeldam. Nu säljs hon till Qatars sportförbund.

SFN – Springpaarden Fonds Nederlandsee – är en sammanslutning namnkunniga holländska hästmänniskor som gått samman och köpt ett antal begåvade unga hästar. Dessa har sedan ställts till holländska ryttares förfogande. Bland medlemmarna i konsortiet finns fotografen och författaren Jacob Melissen och tidigare svenske landslagstränaren Hans Horn.  Syftet har varit att både ge tillbaka till sporten men också tjäna pengar på klassiskt manér genom att talangerna stiger i värde. De äger åtta hästar och två har nu sålts vidare.

Utascha SFN (f – 01 eLux-Indoctro) har haft en fin karriär med först Eric van der Vleuten men det är sedan Jeroen Dubbeldam tog över det känsliga stoet som utvecklingen tagit fart. Det har varit både mot- och medgångar för ekipaget men seger i Wiesbadens CSI5* är en merit liksom start på EM i Herning och i Nations Cupfinalen i Barcelona med holländska landslaget.

Med försäljningen – väl tajmand med WEG i Normandie – ställs Jeroen Dubbeldam med endast en topphäst. Han har kvar hingsten Quality Time TN som ägs av Team Nijhof och yngre förmågor på väg upp.

Vem som ska rida den känsliga Utascha nämns inte i artikeln. Qatars högst rankade ryttare är Ali Bin Khalid Al Thani som är nummer 93 på världsrankningen, förnärvarande sjundeplacerad i världscupen.

Källa: Horses.nl

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden