Avelsnyheter
23 maj 10:51

Välkänt stuteri Årets uppfödare

UtmärkelseNu är det klart vart SWB:s utmärkelse Årets uppfödare går och det är ett välkänt skånskt stuteri som är mottagare.

Välkänt stuteri Årets uppfödare
Uppfödaren Tobias Hansson. Foto: Roland Thunholm

Det är SWB som berättar om utmärkelsen i ett pressmeddelande. Utmärkelsen delas ut tillsammans med Agria Djurförsäkring i form av ära, berömmelse och en prischeck från Agria Djurförsäkring på 30 000 kronor.

Årets pristagare är Västra Hoby Stuteri AB i Skåne. Där har familjen Hansson sedan flera decennier varit framgångsrika uppfödare av framför allt dressyrhästar.

Deras uppfödningar hade ett framgångsrikt 2023 med bland annat bruksprovsvinnaren Knockando VH 1475. Dessutom tog stuteriet tre segrar och fem topp 10-placeringar under SWB Equestrian Weeks, uppfödningen Springbank II VH debuterade i Grand Prix dressyr och Vive la Reinne II VH var i final i femårsklassen på unghäst-VM.

Utmärkelsen delas ut under SWB Equestrian Weeks och Breeders i september.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden