Hoppning
22 februari 2018 19:57

Fälttävlans världsetta tog hem första GHS-hoppningen

UppvärmtDen internationella hoppningen på Gothenburg Horse Show kickade igång med 1,40. Många värmde upp lugnt inför helgens större utmaningar, medan andra satsade desto mer. Längst av dem nådde fälttävlans världsetta Michael Jung, som vann just före U25-ryttaren Cornelia Rylén.

Fälttävlans världsetta tog hem första GHS-hoppningen
Michael Jung och FischerChelsea kapade tiden rejält. Foto: Roland Thunholm

Michael Jung är inte bara världsetta i fälttävlan. Han är en riktigt toppryttare i hoppning också och såg till att inleda Gothenburg Horse Show på bästa sätt med seger i den första internationella hoppklassen på GHS över 1,40-hinder. Svenska U25-ryttaren Cornelia Rylén ledde länge med god marginal, men när världsettan passerade mål kapade han och FischerChelsea (WESTF, sto, f 2008, e Check In-Argent) tiden med mer än tre sekunder.

– Jag är glad vara här. Det är första gången, men inte den sista hoppas jag, säger Michael Jung vid prisutdelningen och säger att det förstås alltid är kul att vinna redan den första klassen.
Han konstaterar vidare att Chelsea kan vara rätt nervös, men är koncentrerad på banan och att de utvecklas bit för bit tillsammans.
– Jag lär mig för varje tävling och gör mitt bästa, säger den regerande OS- och världsmästaren i fälttävlan ödmjukt.

U25-ryttare slog till

Än en gång är Cornelia Rylén på plats i Göteborg som en av fem Lövsta Future Challenge-ryttare och hon tog för sig rejält redan i den första internationella klassen. Tillsammans med Rasputin (SWB, f 2006, e Pomme Royal-Alpen Fürst, uppf Veronica Ferm) var hon en av 15 felfria på Peter Lundström bana och tog en prima andraplats.

Trea blev Robert Whitaker/Noble Warrior och fyra blev hemvändande Evelina Tovek/Mills Sheridan.

180222corneliarylenrasputinrtwb
Cornelia Rylén och Rasputin är i farten. Foto: Roland Thunholm
180222evelinatovekmillssheridanrt
Evelina Tovek har kommit från vistelsen i UAE till Göteborg. Foto: Roland Thunholm

En rad ryttare värmde upp hästarna som publiken sannolikt får se i världscupen på söndag och många levererade felfritt på hinder. Bland dem fanns exempelvis Douglas Lindelöw/Zacramento och Henrik von Eckermann/Mary Lou 194 som fick några tidsfel i sina lugna rundor. Några andra svenska publikfavoriter fixade helt felfritt: Peder Fredricson/Hansson WL och Rolf-Göran Bengtsson/Oak Groves Carlyle.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden