Världen
22 oktober 2019 15:17

Varg dödade ponnyer i Danmark

BekräftatI september hittades två shetlandsponnyer döda i ett skogsområde på Jylland. Via DNA-prover har man nu kunnat fastställa att det var varg som dödade ponnyerna.

Varg dödade ponnyer i Danmark
Vargen på bilden har inget samband med texten. Foto: Istock

Det är Naturstyrelsen i Danmark som bekräftar att det var varg som låg bakom angreppen de två döda ponnyerna, samt en tredje som skadades så svårt att den fick avlivas, i slutet av september. Angreppen skedde i skogsområdet Stråsö Plantage i Vind mellan Holstebro och Ringköbing på Jylland, skriver Jakt & Jägare.

Enligt Miljöstyrelsen är det första gången varg angriper ponnyer i Danmark. I området, som kallas för vargzonen, finns ett vargpar med sex vargvalpar. Nu ska det göras ytterligare analyser för att fastställa vilken eller vilka vargar som står för angreppen, skriver tidningen.

Ägaren placerade ut ponnyerna

Ägaren till de tre döda ponnyerna saknar även två andra ponnyer, som försvunnit från området. Enligt Jakt & Jägare har ägaren placerat ut ponnyerna som naturvårdare i skogsområdet, eftersom varg tidigare angripit hans får på samma plats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden