Hoppning
25 februari 2018 09:39

Världscupdags i Göteborg – så håller du koll

GHSDen sista omgången av världscupen innan finalen i Paris avgörs i dag och det är mycket svenskt med i matchen. Här hittar du allt du behöver veta för att hålla koll.

Världscupdags i Göteborg – så håller du koll
Den här trion som syntes på pallen på EM i Göteborg hoppar världscupen i samma stad i dag. Foto: Claes Jakobsson/FEI

Omgång nummer 13 av världscupen, tillika Europafinalen, är här och det betyder en sista chans för ryttarna i västeuropeiska ligan att samla poäng för att ta sig till finalen. De 18 främsta européerna får hoppa finalen i Paris i april.

Svenska startnummer

Enligt morgonens lista kommer sju svenska ryttare till start och utmanar resten av eliten i poängjakten. Evelina Tovek startar som nummer 1, Rolf-Göran Bengtsson som nummer 2,  Irma Karlsson som nummer 4, Stephanie Holmén som nummer 6, Douglas Lindelöw som nummer 7, Henrik von Eckermann som nummer 16 och Peder Fredricson som nummer 32.

Så ligger ryttarna till

Kevin Staut leder ligan på 79 poäng medan Henrik von Eckermann är tvåa på rejäla 64 poäng. Douglas Lindelöw har just nu 35 poäng och ligger på plats 18 i ligan. Peder Fredricson ligegr på plats 27 med 26 poäng och Stephanie Holmén har med sina 20 segerpoäng en 34:e plats just nu.

Med de två icke-europeiska ryttarna, som inte konkurrerar om de 18 finalplatserna, borträknade ligger den sistnämnda trio på plats 16, 25 och 32.  Allt kan hända – skulle exempelvis Stephanie Holmén slå till igen med 20 nya poäng skulle det kunna räcka ända till Parisfinalen.

Bland ryttarna som ligger i krokarna efter plats 18 och hoppar i Göteborg om viktiga poäng finns bland andra Max Kühner, Lorenzo de Luca och gårdagens GP-vinnare Robert Whitaker.

Ridsport rapporterar förstås om höjdpunkterna – häng med här på webben!

Klassen inleds klockan 15.00.
SVT1 och SVTPlay sänder med start klockan 14.45. SVT Plays sändningssida
Betalkanalen FEI-tv sänder med start 14.50.

Start- och resultatlistor
Komplett ställning just nu

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-