Dressyr
13 maj 2021 06:20

Världsfyran tillbaka i sadeln med brutet nyckelben

Rider igenDorothee Schneider rider igen efter tragedin med GP-hästen Fohlenhof’s Rock’n Rose som föll till marken och dog under ärevarvet. Världsfyran bröt nyckelbenet i fallet men trots att det bara gått tre veckor sedan är hon redan uppe i sadeln. Detta tack vare en "magisk" väst. Se klippet när hon rider här.

Världsfyran tillbaka i sadeln med brutet nyckelben
Dorothee Schneider och Showtime FRH (arkivbild). Foto: FEI/Liz Gregg

Det har gått tre veckor sedan GP-hästen Fohlenhof’s Rock’n Rose föll till marken och dog under ärevarvet i tyska Pforzheim. Världsfyran Dorothee Schneider bröt nyckelbenet och chockades svårt i fallet. Nu är världsfyran uppe i sadeln igen. I ett klipp på Instagram, som du kan se här under, rider hon Showtime och berättar samtidigt om hur hon har kommit upp i sadeln så snabbt igen efter skadan. Normalt tar det fyra till sex veckor för en nyckelbensfraktur att läka, men Dorothee Schneider har ingen tid att förlora inför den tyska OS-uttagningen som äger rum i juni.

”Att jag kan sitta i sadeln igen trots skadan är tack vare läkarna och stödet från mina fans. Jag måste också nämna den ’magiska’ neoprenvästen är gjord speciellt för mig. Den stabiliserar nyckelbenet och revbenen, och skyddar genom att fixera armen från kritiska rörelser”, berättar Dorothee Schneider på Instagram. ”Vi tränar flitigt för att tävla snart igen och framför allt delta i kvalen inför OS”, skriver hon vidare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden