Fälttävlan
16 april 2022 06:01

Världsmästarhäst död efter terrängprov

DödsfallTävlingen var ekipagets genrep inför årets Badminton. Men guldhästen från VM 2018 dog efter att korsat mållinjen i terrängen. "Jag kommer att sakna honom fruktansvärt varje dag," säger brittiska Gemma Tattersall om sin Arctic Soul.

Världsmästarhäst död efter terrängprov
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Arctic Soul (val f 2003 e Luso-Rois Danzig) och Gemma Tattersall har haft en framgångsrik karriär på allra högsta nivå sedan den brittiska fälttävlansryttaren tog över valacken efter att han inte lyckats särskilt bra som galoppör. Lagguldet från VM i USA 2018 är största höjdpunkten. Dessutom har ekipaget var trea i de båda femstjärniga klassikerna Badminton och Burghley.

Det som skulle ha varit en sista förberedelse inför årets Badmintontävlingar i en fyrstjärnig klass Weston Park Horse Trials förra helgen slutade dock i en tragedi. Detta berättar flera internationella ridsportmedier.

Ekipaget vann visserligen klassen på sitt dressyrstraff efter att ha tagit sig igenom terrängen lekande lätt, men efter målgång i terrängen dog hästen. ”Jag har inte ord för vad jag känner, jag kommer att sakna honom fruktansvärt varje dag. Vårt partnerskap var något som jag kanske aldrig mer kommer att få uppleva, det var så speciellt. Vi bara förstod varandra och jag visste alltid vad han ville,” skriver Gemma Tattersall på sociala medier.

Dödsorsaken är inte fastställd, men det finns misstankar om att det kan handla om en hjärtattack.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden