Nyheter
7 mars 2019 06:49

Vill lära av ridskola i Londons fattigområde

IntegrationHur kan hästar hjälpa barn och ungdomar i utsatta områden? Det vill Skånes Ridsportförbund ta reda på genom en studieresa till London.

Vill lära av ridskola i Londons fattigområde
En ridskola i Brixton är målet för studieresan. Foto: Ebony Horse Club

Målet med studieresan är att besöka Ebony Horse Club i Brixton, en ridskola som ligger mitt i ett av Londons mest socialt utsatta områden. Verksamheten som ridskolan bedriver är näst intill kostnadsfri och bara öppen för barn, 8 -18 år, med speciella behov.
Ridskolan drivs enligt filosofin att hästar och ridning kan innebära en positiv förändring för unga människor som växer upp i utsatta områden.

Skånes Ridsportförbund har i flera år arbetat med att ridsporten ska vara mer inkluderande och nå ut till fler. De föreningar som arbetar enligt den modellen bjuds in att åka med på studieresan.
”Målsättningen är att stimulera de medverkande föreningarna att vidareutveckla aktiviteter och verksamhet för de barn och unga som annars har svårt att delta i föreningens verksamhet” skriver Skånes Ridsportförbund i ett pressmeddelande.

Till denna satsning har Skånes Ridsportförbund fått medel av Skåneidrotten. Förhoppningen är att studieresor ska kunna genomföras vid fler tillfällen, och att även föreningar som ligger i startgroparna för att arbeta mer inkluderande då ska erbjudas följa med.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden