Dressyr
23 februari 18:16
Ridsportplus

WC-debuterande Carl Hedins Pridehyllning: ”Viktigare än någonsin”

GHS 2024Carl Hedin hymlade inte. Han var besviken över sin insats i Scandinavium.
– Man måste ha rätt att inte vara nöjd, säger Hedin efter sin World Cup-debut.

WC-debuterande Carl Hedins Pridehyllning: ”Viktigare än någonsin”
För den observanta syntes pridefärgerna på Van der Veens pannband. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Efter lite för många missar fick Carl Hedin och Van der Veen (val f-13 e Vitalis-Fidermark, uppf Jana Jostmeier, äg Eques Management) 64,043 procent av domarna. Det räckte till en tiondeplats bland elva startande. 

  Så här recenserade Carl Hedin fredagens prestation:

  – Vi hade en väldigt fin värmning där jag kände att jag hade min häst där jag ville att han skulle vara. Sedan kom vi in i en dålig rytm och fick lite missar som skapade en osäkerhet från hans sida gentemot mig. Han är lite ivrig och chansar lite på vad jag vill. Det gör att det blir lite missar och det blir väldigt dyrt. Sedan får vi till en fin galoppdel som ger självförtroende och lite medvind. Men vid sista travökningen släppte jag på lite grann och det blev en ny dyr miss. Det var varken hackat eller malet i dag.

  Tidigare har Carl Hedin beskrivit klivet upp till den högsta nivån med bilden av att han hellre är en liten fisk i ett stor damm än en stor fisk i en liten damm. 64,043 var en siffra som grämde Carl Hedin dubbelt. I allmänhet för att han velat ha ett bättre resultat och i synnerhet för att chansen till snabb revansch är borta. Gränsen för att få rida lördagens kür sattes nämligen till 65 procent.

  Carl Hedin Van Der Veen-1340
  Carl Hedin medger att han är besviken över världscupdebuten. Foto: Pernilla Hägg

  – Den var lite… det kändes mentalt helt okej fram till att jag hörde att gränsen gick vid 65. Det är klart att jag är besviken och man måste ha rätt att inte vara nöjd, tycker jag. Det är bara mänskligt att vilja komma tillbaka igen och göra det bättre, annars är man nog ingen tävlingsmänniska. Men som sagt är det bättre att vara en liten fisk i en stor damm än tvärtom, säger han.

  Den som detaljstuderade Carl Hedins utrustning i Scandinavium kunde notera att tränset var försett med en liten Prideflagga. 

  – Jag tycker det är viktigare än någonsin att stå upp för alla människors lika värde. Idén föddes här i veckan när jag såg ett inlägg som handlade om det. Att ha regnbågsflaggan på tränset är ett sätt för mig att bidra i den här viktiga frågan, säger Carl Hedin.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  mer ur temat Återblick GHS 2024 (26)

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden