Dressyr
24 februari 16:56
Ridsportplus

”Fel” danska vann küren efter diskvalifikation: ”Spricka i huden”

GHS 2024Karoline Rohmann såg ut att ta sin andra U25-seger i dressyr på lika många dagar. Men när resultatlistan uppdaterades var det en annan danska som toppade küren i Lövsta Future Challenge. Anledning: Rohmann diskvalificerades efter att hennes häst inte gått igenom efterkontrollen som utfördes av FEI-steward.

”Fel” danska vann küren efter diskvalifikation: ”Spricka i huden”
Sara Aagaard Hyrm tog hem segern efter att Karoline Rohmann diskats till följd av sporrmärken. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Huvuddomaren Isobel Wessels kommenterade elimineringen under den efterföljande presskonferensen:

  – Kort sagt handlade det om ett sporrmärke. Det var en spricka i huden men inget blod. Ryttaren red väldigt bra och vackert och med lugna ben. Jag vet också, som hästmänniska, att hästarna är känsligare så här års eftersom de fäller päls. Men det här är ett tecken på att vi tar allvarligt på varje liten detalj.

  Segrare i lördagens avslutande kür blev istället Sara Aagaard Hyrm med tioårige valacken Atterupgaards Cooper. Programmet belönades med 73,165 procent av domarna.

  Karoline Rohmann Jakas Don Louvre-5408
  Sporrmärkena satte stopp för Karoline Rohmann. Foto: Pernilla Hägg

  – Det var intensivt men samtidigt otroligt härligt att rida inför så mycket folk. Jag gjorde mitt bästa för att hålla honom lugn, men man känner verkligen pressen när man rider i den här typen av arena, säger Sara Aagaard Hyrm.

  Nederländskan Zoe Kuintjes på 17-årige valacken Cupido (70,070 procent) tog hand om andraplatsen knappt före en glad och mycket nöjd Evelina Söderström (70,055) som kom trea med Cilantro (SWB val f-07 e Johnson-Blue Hors Hertug, uppf Ylva Joyce, äg Ann-Sofi Söderström).

  – Jag hade en bättre känsla i dag och vi var lite mer sammansvetsade som ekipage. Det var bättre med hjälperna och det kändes som att vi hade lite mer go. Det jag ville göra bättre än i går kände jag att jag lyckades med, säger Evelina Söderström.

  Evelina Söderström Cilantro-5642
  Evelina Söderström och Cilantro. Foto: Pernilla Hägg

  En minst lika glad fyra i tävlingen var Siri Ehrnrooth med Møgelbjergs Romeo (DWB val f-10 e Blue Hors Rush Hour-Blue Hors Dom Romantic, äg Jeanette Ernhrooth). Efter avslutat program kunde hon knappt kontrollera sin lycka. Det var ekipagets första kür tillsammans och första gången de åkte på meeting.

  – Kan alla dagar vara som den här hade livet varit helt fantastiskt. Samtidigt är det också allt jobb bakom som gör att man blir så glad, när man kommer hit och ser att det går. Jag fick låna en av mina tränares gamla kürer eftersom jag inte hunnit en egen kur. Förväntningarna var bara att ha roligt och det har jag verkligen haft.

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  mer ur temat Återblick GHS 2024 (26)

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden