Hoppning
24 februari 2018 19:35

Werner Muff ordnade födelsedagsseger åt hästägaren

GHSAckumulatorhoppningen drog igång lördagskvällen i Scandinavium. Klart snabbast var Werner Muff, som bra gärna ville ge Escoffiers ägare en fin födelsedagspresent.

Werner Muff ordnade födelsedagsseger åt hästägaren
Segerspark i strålkastarljuset. Foto: Kim C Lundin

Escoffiers ägare kom hit i dag och jag hade ett enda mål. Det är hans födelsedag och jag ville ge honom en födelsedagspresent, säger schweizaren Werner Muff vid prisutdelningen efter att han lyckats ge hästägaren Würgler Werner en present som heter duga.

180224_werner Muff Escoffier_kcl_531a3150
Schweizaren tog täten i ärevarvet. Foto: Kim C Lundin

Segern i ackumulatorhoppningen 1,45-1,50 med joker togs på maxpoängen 65,0 med runt 2,5 sekunders marginal. Escofficer  (KWPN, val, f 2009, e Lord Z -Numero Uno) var helt med på noterna och puttade ner Stephex Stables Lorenzo de Luca och Limestone Grey, tidigare riden av den svenska Stephex-kollegan Petronella Andersson. Max Khüner och Electric Touch klämde sig strax efter in på andraplatsen mellan vinnaren Werner Muff och slutliga trean Lorenzo de Luca.

Det var inte riktigt svenskarnas klass trots att de blågula utgjorde nära en tredjedel av startfältet. Evelina Tovek fick dock till det finfint och ordnade en placering åt värdnationen med Mills Sheridan när de landade på sjätte plats bland de 28 till start.

Kvällen fortsätter med 1,55-hoppningen Gothenburg Trophy, som SVT sänder – här finns tv-tiderna.

180223maxhuhnerkcl
Max Kühner blev tvåa. Foto: Kim C Lundin
180223lorenxoelucalimestonegreykcl
Stephex Stables Limestone Grey har tidigare ridit av bland andra Petronella Andersson och Daniel Deusser. Nu är det italienskt i sadeln genom Lorenzo de Luca. Foto: Kim C Lundin
Evelina Tovek
Evelina Tovek såg till att det blev en placering till Sverige. Foto: Kim C Lundin

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden