Hoppning
5 november 2023 17:49

Wilma Hellström bästa världscupsvensk – Gregory Wathelet toppade i Lyon

VärldscupenEn av tre svenskar gick till omhoppning – och väl där blev det världscuppoäng för Wilma Hellström. Vann gjorde belgaren Gregory Wathelet efter en sensationell omhoppning mot "oslagbare" Julien Epaillard.

Wilma Hellström bästa världscupsvensk – Gregory Wathelet toppade i Lyon
Wilma Hellström och Cicci BJN är igång i världscupen, och det började med poäng. Foto: Kim C Lundin

Det blev ingen upprepning av sjätteplatsen i fjol, men väl en elfteplats och världscuppoäng för Wilma Hellström och hennes EM-gudlhäst Cicci BJN i världscupens tredje deltävling i Lyon. Bäst gick det för belgaren Gregory Wathelet som dundrade förbi supersnabbe hemmaryttaren Julien Epaillard, vilket få trodde var möjligt.

– Jag tog chansen och satsade allt, och han kämpade tillsammans med mig. Det var min dag idag, sa Gregory Wathelet om sin vinnarhäst Bond Jamesbond de Hay och dagens prestation i segerintervjun efteråt.

Tvåa blev alltså världstvåan Julien Epaillard, vinnare i fjol, med EM-bronshästen Dubai du Cedre. Regerande olympiske mästaren och världstrean Ben Maher blev trea med Dallas Vegas Batilly.

Henrik von Eckermann och världscupdebuterande Iliana slutade på plats 20 med ett nedslag i grundomgången medan Petronella Andersson och Cassina Z stannade på plats 37.

Resultatlista världscupen i Lyon

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden