Hoppning, Ponny
20 januari 2019 14:49

Yngsta svenskarna briljerade på Baltic Cup-premiären

Uppdaterad med GP-resultatÅrets Baltic Cup har dragit igång. Vid säsongspremiären i Danmark har det blivit flera svenska framgångar – bland annat för de minsta ryttarna i nationshoppningen och Grand Prix.

Yngsta svenskarna briljerade på Baltic Cup-premiären
B-ponnyduon Loviza Ardenmark och Stald Tor´s Flying Surprice hoppade hem helgens tyngsta seger. Foto: Riders Cup

I torsdags inleddes årets Baltic Cup-serie med hoppning för ponny, children och juniorer. Flera svenska ryttare är på plats i Danmark och det har resulterat i blågula framgångar.

I nationshoppningen lyckades det minsta laget bäst av de svenska. B-ponnygänget Stella Lindquist/Dromore Hill Dolly, Smilla Gardiner/Lavally Sam, Emma Pettersson/Hot´n Tot och Linnea Åberg-Cronin/Troglan säkrade segern.

Kat-3-e1547922812551-800x433
Det svenska B-ponnylaget som tog hem nationsshoppingen. Foto: Riders Cup

Individuellt i 0,95-klassen, som lagen gjorde upp i, blev det en svensk trippel med i tur och ordning: Linn Arvidsson/Stald Poppels Harmony, Nelly Lindgren/Stald Fox´s Mr Fox och och Linnea Åberg-Cronin/Troglan.

I söndagens Grand Prix var de minsta ekipagen på hugget igen. Loviza Ardenmark och Stald Tor´s Flying Surprice tog hem helgens toppklass i form av Grand Prix. Loviza hade svenskt sällskap i toppen – tvåa efter omhoppningen blev nämligen Linn Arvidsson och Sting’s Yaris.

Det blev ytterligare två svenska GP-placeringar i den här kategorin. Majken Wikström och Munsboro Toffee Pop blev femma och Linnea Åberg-Cronin med Troglan blev sexa.

Fler svenska pallplatser i minsta kategorin ordnade Smilla Gardiner/Lavalyy Sam och Linn Arvidsson/Stald Poppels Harmony som etta och tvåa i 90 cm. Mathilde Hansson/Oak Deborah avslutade med vinst i 0,90.

Lilly Johansson GP-tvåa

I de större ponnyernas avslutande Grand Prix red Lilly Johansson med Small Titan hem en andraplats i kategori C. Meja Wikström och Ambra blev sexa.

I kategori D var Wilma Hallberg och Hot Lady Carthago bästa svenskar med en bronsplats, medan Mathilda Bohlin och Springhill Boomerang la beslag på femteplatsen.

Fler framskjutna ponnyplaceringar tog Mathilda Bohlin/Springhill Boomerang som tvåa i 1,20, Klara Bloemer/Holmestead Zebadee som trea i 1,15 och Annie Karlsson/Cnocban Annabelle som trea i 1,10. I kategori C kom Smilla Gardiner/Liscarroll Joy trea i 1,00.

Ellen Johansson i farten

Bland juniorerna var Philip Svitzer framgångsrik. Han blev tvåa med Zabrino i 1,30 och tvåa i både 1,20 och 1,25 med Exclusief (läs mer om Zabrinos häst-debut i artikeln här). I juniorernas Grand Prix på på 1,40 var Wilda Asper och Bacardi bästa svenska ekipage med en fjärdeplats.

Ridsport, Sundbyholm Dag 5
Ellen Johansson och Curra Clover Flight, som här är på väg mot SM-guld för children 2017, hade en minst sagt lyckad helg i Danmark. Foto: Roland Thunholm

Childrenryttaren Ellen Johansson och Curra Clover Flight åker hem med ett hattrick i placeringar: Trea i 1,15, seger individuellt i lagklassen på 1,20 och slutligen en bronsplats i childrens Grand Prix på 1,25-höjder.

Fler svenska children-placeringar tog Nellie Danielsson/Conny som tvåa i 1,15 och Alice Borglund/Nino som tvåa i 1,10.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden