Sverige
23 september 2015 08:21

Minna Teldes bas till salu

Gården Stuteri 1 i skånska Veberöd där Minna Telde bor och har sin verksamhet ska säljas av Kronofogdemyndigheten. Gården ägs av en anhörig till landslagsryttaren i dressyr.

Minna Teldes bas till salu
Gården där dressyrryttaren Minna Telde har sitt hem och sin verksamhet ska säljas på exekutiv auktion. (Arkivbild)

Redan i somras berättade Minna Telde för Ridsport att hon hade ekonomiska problem. Då hade gården Stuteri 1 i Veberöd där hon bor och har sin verksamhet varit till salu på Hemnet ett tag. 

Minna Telde sa då att det var externa faktorer som låg bakom försäljningen men att hon arbetade på en lösning och var inriktad på att behålla gården. 

Nu annonserar dock Kronofogdemyndigheten ut gården som har ett större boningshus, stallar med 15 boxar, ridhus, ett mindre bostadshus och ytterligare några ekonomibyggnader. Till gården, som är värderad till 28 miljoner kronor, hör också över 51 hektar mark.

Den exekutiva auktionen är planerad att hållas i mitten av oktober. Gården ägs av en anhörig till Minna Telde och det är för att driva in hens skulder som Kronofogdemyndigheten ska sälja. 

– Det här är oerhört jobbigt och besvärligt för min familj, säger Minna Telde.
– Jag jobbar på en lösning och den är väldigt nära förestående. För övrigt vill jag inte kommentera det här nu. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden