Dressyr
3 juli 2013 14:21

Bocelli 1044 buköppnad

I fredags kördes godkände hingsten och OS-reserven Bocelli 1044 i ilfart till Helsingborgs Djursjukhus efter ett kolikanfall. Hingsten buköppnades och är nu hemma på Gränsbo Stuteri igen.

– Det gick våldsamt snabbt, berättar Bocellis ryttare och ägare Rose Mathiesen.
– Han blev jättedålig på tio minuter, genomsvettig och stod och kastade med huvudet. Det är tur vi har så nära till klinik som kan operera. Från det att vi upptäckte symptomen till att vi var i Helsingborg gick det nog inte mer än en halvtimme.

Veterinärerna lyckades rädda 14-årige Bocelli 1044 (e Don Schufro-Bernstein) och behövde inte ta bort någon skadad del av tarmen. Hingsten är tillbaka hemma på gården i Ängelholm och nu väntar ett par månaders återhämtning.
– Det tar ju minst två-tre månader innan man kan sätta igång igen. Och avelssäsongen är ju över för hans del i år, säger Rose Mathiesen, som hade siktet inställt på start i Falsterbo.

Bocelli var en av de hästar som var halta efter SM på Strömsholm, men skadan grundade sig i en tidigare herpessjukdom.
– Han hade herpes i höstas, och nu återkom det och han blev halt på båda fram. Men efter att vi kommit hem var han okej efter en vecka, och alla blodprov har varit bra. Så han var helt återställd och i fullt jobb igen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden