Dressyr
26 oktober 2015 12:31

Global Dressage Forum igång

Den inflytelserika dressyrkonferensen Global Dressage Forum firar 15-årsjubileum. Startskottet har redan gått och under två dagar samlas många av dressyrvärldens storheter i holländska Hooge Mierde. På schemat i år står profiler med harmoni och samspel som specialitet.

Global Dressage Forum igång
Än är scenen tom men snart fylls den av HKH Prinsessan Benedikte och moderator Richard Davison.

Traditionsenligt inleds konferensen med generalförsamling för ryttar- och tränarklubbarna IDRC och IDTC. I år håller de gemensamt möte, många saker att diskutera såsom det nyligen genomförda FEI-mötet med intressenterna i Lausanne. 

Jubileet markeras med att dressyrens mest prominenta stjärnor hedras – hästarna. Sex stjärnor kommer att få varsin presentation och vederbördigt tribut. Totilas presenteras av sina uppfödare Jan och Anna Schuil medan Salinero introduceras av sin ryttare Anky van Grunsven och Valegro av sin delägare Rowena Luard och tidigare ägaren Gert Jan van Olst.

FEI och dressyrens framtidskarta har i år en prominent plats, presenterad av Dressyrkommitténs ordförande Frank Kempermann och nya vikarierande direktören Carina Mayer. Det holländska förbundet presenterar en spännande utvecklingsplan för domarnas fortbildning de provat med gott resultat.

Ett signum för GDF är de praktiska demonstrationerna, konferensen äger rum i ett av ridhusen på Academy Bartels i byn Hooge Mierde. Åskådarna sitter de facto i manegen. Årets praktiska presentationer står britten Paul Fielder, tyska Uta Gräf och äkta paret Wolfram och Brigitte Wittig för. Fielder ska demonstrera tömkörningens företräden för dressyrhästarna, en konst som fallit ur mode men som är otroligt användbar. Uta Gräf ska visa hur hon med lek och glädje får sina dressyrhästar att dansa. Den klassiska träningen presenteras som sista punkt av Wittigs, paret som även står bakom hingsten Breitling W och många tävlingshästar. 

Från Storbritannien kommer veterinären och näringsexperten Chloe Casalis de Pury, som kommer att visa hur utfodring påverkar hästens välbefinnande och förmåga att ta till sig träning.

Kanske konferensens stora snackis blir när George Morris kommer och säger ett antal sanningar till dressyrens stöttepelare, mer om det imorgon.

Ridsport är på plats och kommer att rapportera från konferensen under väg om teknik och tid ges, schemat ser luftigt ut men Global Dressage Forum handlar mycket om de diskussioner som uppstår i presentationernas spår.  

Schema

Webbsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden