Fälttävlan
4 september 2016 05:00

Burton i ledning efter tuff Burghley-terräng

Fyrstjärniga Burghleys terräng blev minst sagt utslagsgivande när 28 av 68 ekipage inte tog sig i mål. Christopher Burton från Australien har säkrat en överlägsen ledning.

Burton i ledning efter tuff Burghley-terräng
Ledarduon for fram i terrängen. Getty Images

En av årets sex fyrstjärniga prövningar avgörs med banhoppning idag. Efter terrängen återstår 40 ekipage. 28 tog sig inte i mål i terrängen och det blev totalt tolv fall, inklusive de fem där hästen föll.
– Det var tuffare för ryttarna än jag trodde det skulle vara, säger banbyggare Mark Phillips till Horse and Hound och tillägger att han inte är nöjd med att så många som tolv fall.

28 ekipage var felfria på hinder, men ingen klarade tiden. Näst bäst var Christopher Burton med Nobilis 18 på 3,2 tidsstraff och det gjorde att han behöll sin ledning som han fixade efter en dressyr på 30,2 straff. Han visste dock att det var en tuff runda som väntade innan han gav sig iväg i terrängen.
– Jag var nervös idag. Jag satt i ryttartältet och såg många ryttare och hästar och det hjälpte inte precis, säger Burton till Horse and Hound.

Inför den avgörande banhoppningen ligger Tim Price/Ringwood Sky Boy tvåa drygt 11 straff ledaren  och Andrew Nicholson/Nereo ligger trea ytterligare ett par straff efter.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden