Fälttävlan
14 januari 2017 17:15

OS-trean tar timeout efter olycka inom familjen

Phillip Duttons framgångsrika år med OS-bronset i Rio fick ett sorgligt slut. Bonusdottern Lee Lee Jones fick en häst över sig och vårdas sedan dess på intensivvårdsavdelning för sin skallskada.

OS-trean tar timeout efter olycka inom familjen
Phillip Dutton har pausat försäsongsträningen och tävlingsplanerna för att vara med sin familj. BILDBYRÅN

”Som många av er vet var vår dotter Lee Lee med om ridolycka just före jul”. Så inleder fälttävlans OS-bronsmedaljör Phillip Dutton sitt inlägg där han nu berättar olyckan. Lee Lee Jones, 23, är dotter till Evie som Phillip Dutton är gift med sedan snart 20 år. Lee Lee gör annars sin masters på University of Pennsylvania, men runt jul var hon hemma på gården och galopparbetade en av stallets hästar när olyckan var framme.

”Hästen bockade och föll på något vis över, och de båda gick ner. Hästen kom upp direkt och var inte skadad, men han landade på Lee Lee” skriver Dutton och berättar att den tävlingsmeriterade tjejen som vanligt bar hjälm.

Bara sekunder efter fallet tillkallades ambulans och Lee Lee flögs vidare till ett sjukhus i Delaware.  Hon opererades för att minska svullnaden i hjärnan och är sedan dess under intensivvård.

I vanliga fall förlägger Phillip Dutton sin verksamhet och försäsongsträningen till en annan delstat under vintern, men det här året kommer han att stanna hemma för att vara nära Lee Lees sjukhus och för att vara med sin fru Evie och deras 15-åriga tvillingdöttrar. Dutton har skickat delar av sitt team och några av de yngre hästarna till den varmare delen av USA för igångsättning. Phillip Dutton meddelar också att tävlandet och tävlingsplanerna är pausade, men att det möjligen blir någon start framöver.

Phillip Dutton skriver vidare att Lee Lee gör små men viktiga framsteg. ”Det kommer att vara en lång resa tills hon är helt återställd, men vi är uppmuntrade av hennes styrka, beslutsamhet och vilja att övervinna den här fruktansvärda olyckan. ”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden