Hoppning
7 juni 2015 08:19

Sverige säkrade silvret i NM

Värdlandet Danmark kunde ingen rå på, men svenska laget hoppade slutligen hem silvret i NM. Medaljen säkrades av Daniel Zetterman efter omhoppning mot Norge.

Sverige säkrade silvret i NM
Felfri omhoppning av Daniel Zetterman och Zhivago gav NM-silver till det svenska laget. (Arkivbild) Roland Thunholm

Nordiska mästerskapet i hoppning för lag avgjordes på lördagen i danska Sommersted på 1,40-höjder. Danmark vann bland de fyra deltagande nationerna och för att fördela resten av medaljerna krävdes omhoppning.

Efter två rundor hade Sveriges starfyra Daniel Zetterman med Zhivago, Arvid Tenfält med Utlima, junioren Viggo Björklund med Athene Z och Emelie Grönberg med Under Cover åtta fel precis som Norge och därmed gick en ryttare från vardera land ut i omhoppning.

Den norska ryttaren var först ut och fick fyra fel på 35 sekunder blankt.  Sveriges tyngsta namn Daniel Zetterman tog på sig omhoppningsuppdraget och fixade en nolla på 42,52. Några sekunder långsammare förvisso, men med en felfri runda var NM-silvret likväl i hamn.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden