Hoppning
19 november 2016 12:55

Cornelia i topp i senior-SM – ”Det här var inte planen”

28 ekipage kom till start i första omgången av senior-SM. Sju ekipage var felfria i klassen, där 22-åriga Cornelia Rylén överraskade sig själv genom att ta hem segern.

Cornelia i topp i senior-SM – ”Det här var inte planen”
Cornelia Rylén överraskade sig själv med seger på Seraton HB idag. Bildbyrån STR

SM för seniorer avgörs över två omgångar. I dag, lördag, reds den första omgången över en 1,50-bana.

Sju ryttare var felfria i dagens tidshoppning. Snabbast och i ledning inför i morgon – Cornelia Rylén på Seraton HB (OLDBG, val, f-04 e Sanford-Jolly Groom, uppf Borislav Borisov), en minst sagt överraskad segrare.

– Det här var inte planen! Min andra häst som fick fyra fel tänkte jag skulle vara felfri. Det blev fel, nu blev det jobbigt, säger Cornelia Rylén, 22 år, som gör sitt första år som senior.

– Vi har gjort felfria rundor men vi kan få med oss några bommar ibland. Och nu har vi inte hoppat på tre veckor alls, utan bara ridit ut i skogen. Det var lite överraskningsmoment för oss båda kanske, säger Cornelia.

Även om båda hästarna är kvalade till i morgon faller valet naturligt på felfria Seraton HB. Men några medaljtanker har hon inte haft än.

– Nej, gud nej. Jag har inget att säga till om här, jag har många farliga ryttare bakom mig. Men jag jobbar på så gott jag kan, säger Cornelia och tillägger:

– Det är klart att jag har en chans om jag gör likadant i morgon.


Andraplacerade Karin Martinsen och Quantos. Foto: Roland Thunholm.

Flera hungriga ryttare jagar bakom. Ungdomsryttaren Karin Martinsen, Jens Fredricson, Jörgen Larsson och Robin Ingvarsson är alla felfria. Dessutom har hemmaryttaren Daniel Svensson både Kristian K och Let’s Dance felfria inför finalen.


Jens Fredricson och Uncanto di Villagana kom på tredje plats. Foto: Roland Thunholm.

Daniel har precis återvänt till tävlingsbanorna efter en skada han ådrog sig under tävlingar i Polen i augusti och menar att han är riktigt taggad.

– Hästarna känns i jättebra form och jag känner mig återställd efter skadan. Ett SM-guld känns inte omöjligt. Jag ska bara rida felfritt en gång till och så fort jag kan i omhoppningen, säger han.

Vilken häst rider du i finalen?

– Jag vet inte än. Jag ska prata med ägarna. Let’s Dance gör sin första start efter sin vurpa så det blir kanske den andra som går. Men det avgör ägarna.


Daniel Svensson var felfri med två hästar. Här med Kristian K. Foto: Roland Thunholm.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden