Ponny
7 juni 2014 20:00

SM-guld till Högbo Ridklubb

Högbo Ridklubb/Mitt Hjärta HSF tog hem lag-SM i ponnyhoppning på Strömsholm på lördagskvällen. Helsingborgs Fältrittklubb tog silver och Nääs RF brons.

SM-guld till Högbo Ridklubb
Ingemar Hammarström, Selma Hammarström, Cecilia Mårtensson, Klara Hammarstöm och Frida Bloman i guldlaget på lag-SM i ponnyhoppning. Anna-Lena Bergqvist

Efter lördagens första omgång av finalen i lag-SM i hoppning för ponnyer var Djursholms Ridklubb, Helsingborgs Fältrittklubb, Högbo Ridklubb/Mitt Hjärta HSF, Stöcke Ponnyförening, Nääs Ryttarförening och Mölndals Ridklubb klara för den sista och avgörande omgången som rids i medelsvår B. 

Högbo Ridklubb/Mitt Hjärta HSF slutade på fyra fel efter att ha fått fyra fel i första rundan och varit felfria i andra rundan. Det räckte hela vägen till SM-guld. 
– Vi har ett hemligt segerkoncept, skämtar lagdeltagarna.
– Vi vann 2012, tog silver ifjol och i år blev det guld igen. Anledningen till lagets framgång är att vi är ett så bra team. Förutom att vi har bra hästar har vi även bra lagledare och tränare, förklarar de tre syskonen Hammarström som utgör stommen i guldlaget.
Ett av knepen bakom guldet kan vara att Eskil Hammarström, pappa till tre av guldryttarna, fungerar som mental tränare för laget. 
– Vi är bäst när det gäller, säger Frida Bloman som är den enda ryttaren i laget som inte tillhör familjen Hammarström.

Silvergänget Helsingborgs Fältrittklubb slutade på åtta fel totalt och bronslaget Nääs RF på 23 fel.

Priset för bästa hejarklack gick till JumpClub. 

Anna-Lena Bergqvist/Annelie Frank

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden