Hoppning
24 november 2018 19:56

12-åring på pallen i en 1,30-hoppning

NationelltEbba Danielsson är inte bara framgångsrik på ponny. På lördagen blev hon tvåa i en 1,30-klass med nästan 100 startande på Strömsholm. "Nu ska jag fortsätta hoppa klasser på den här höjden," säger ryttaren.

12-åring på pallen i en 1,30-hoppning
Ebba Danielsson. ArkivFoto: Roland Thunholm

Ebba Danielsson, Nora, har haft många framgångar på ponnyer och har redan hunnit skaffa en del erfarenheter i klasser för hästar, framförallt i childrenklasser. Hon red också EM-final för children tidigare i år.

På lördagen blev det en andraplats i en ”vanlig” 1,30-hoppning på Strömsholms regionala/nationella hopptävlingar för 12-åringen. Hon red Eunomia (KWPN sto f 2009 e Singapore-Sam R, uppf G J. Pleyter, äg Eva Danielsson).
– Det är snäll häst som jag har haft sedan i somras. Hon har gått 1,45-hoppningar innan och jag har ridit några 1,30 med henne, säger Ebba Danielsson som har tävlat upp till och med 1,35-klasser med häst.

I lördagens klass på Strömsholm var det 95 startande ekipage och tuff konkurrens med många välmeriterade seniorer som till exempel Jens Fredricson och Niklas Jonsson. 47 ekipage var felfria i grundomgången och i omhoppningen satte 16 av dem ytterligare en nolla. Snabbast av nollorna var en annan ung ryttare, Kajsa Björe/Little Grace. Ebba Danielsson var dock enbart sex hundradelar efter vinnaren.

Ebba Danielsson har fullt upp med ponnyer och hästar.
– Nu ska jag fortsätta hoppa klasser på den här höjden med Eunomia, säger hon.

På ponnysidan väntar bland annat final i Prins Carl Philips Pris nästa vecka samt final i världscupen mellan jul och nyår.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-