Avelsnyheter
9 februari 2012 17:34

Dansk Varmblods 35-dagarsprov klart

Tio hingstar har deltagit i Dansk Varmblods 35-dagarsprov, fem är redo för godkännande i Herning i mars och övriga ska avelsledningen granska och ta ställning till.

Dansk Varmblod kräver 800 poäng av hingstarna för att ge klartecken utan särskilda överväganden, för förädlarhingstar (araber och fullblod) krävs bara 650 poäng eftersom de oftast har svårt att leva upp till gångarts- och hoppkraven beroende på disciplin.

Provets verklige segrare är därför den svarta arabhingsten Zonyx ox som fick 776,5 poäng i dressyrdisciplinen. Tre gångartshingstar och en hopphingst klarade gränsen. Av dessa kan endast Volstrups Cash (f-08 e Volstrups Casillas-Churchill) med 837 poäng direktkvalificera sig för svenskt godkännande då ASVH har en mycket hård gräns för hingstar avprovade i Danmark. Poänggränsen i dagens reglemente ligger på 833 poäng.

Dressyrhingsten Freezbee-Pari (f-08 e Firenze DVH 900-Akinos) 811 p och Blue Hors Touch Me (f-07 e Tuschinski-Kennedy) 809,5 p, tillsammans med segrande Da Vinci (f-07 e Danone-Polarjaeger) 832 p är nu klara för DWB men skulle behöva göra helt svenskt bruksprov om de var aktuella för svensk marknad.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden