Blogg
28 augusti 2014 10:14

Glutenkoma de lux

Jag borde ha vetat bättre. Men baguetter och croissanter är ju himla gott. Och ofta det enda som går att få tag på här i Caen.

Jag är inte glutenallergiker, men det är något med gluten som min kropp reagerar på. Det går ofta bra om ledorden är lite och sällan. Men blir det mer än lite och sällan svullnar jag upp och blir så trött, så trött, så trött.

Jag har lärt mig det här och undviker gluten. Om jag vill äta en pizza eller en pasta gör jag det på kvällen före en dag när jag inte behöver hålla mitt vanliga tempo. Men eftersom jag äter gluten så sällan så hinner jag glömma bort hur kroppen reagerar mellan varven. Och det var det som hände häromdagen i detta land där mat som dignar av gluten dominerar utbudet i såväl affärer som på restauranger.

Eftersom det är en ständig jakt på mat här och eftersom baguetter och croissanter är det som enklast går att få tag på och jag dessutom tycker det är sååååå gott åkte jag dit häromdagen. Jag började med en paj till lunch. Sedan blev det en halv baguette på eftermiddagen för jag visste inte om jag skulle få möjlighet att äta mer under dagen. Vid den sena middagen tog jag ett av kuvertbröden som serverades till förrätten.

Sedan var det kört. Jag tror att jag somnade innan jag la huvudet på kudden. Jag vaknade ELVA timmar senare och såg ut som om jag hade varit på världens fest dagen före och kände mig som om jag hade legat i en lättare form av koma.

Resten av den dagen var det bara grönt te, plommon och vattenmelon på menyn. Vilket i sin tur förde med sig en gnagande oro för hur tillgången på användbara toaletter var. Men hur det är med toaletter här är en helt annan historia

/Annelie

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden