Dressyr
6 oktober 2018 16:46

Astoria fortsätter regera bland 6-åringarna

Breeders TrophyAstoria visade en än gång att hon är drottning i årgången som är född 2012. Tillsammans med Jeanna Högberg tog stoet en överlägsen seger i Breeders.

Astoria fortsätter regera bland 6-åringarna
Jeanna Högberg och Christina Olsson gläds åt ännu en framgång med Astoria. Foto: Roland Thunholm

Det var tolv hästar som startade finalen för 6-åringar och Astoria (SWB e Sir Donnerhall II-Quaterback, uppf Hipponews Kb, Christina Olsson, äg Christina Olsson) vann med hästlängder.

Hon fick 88,4 procent efter att bland annat ha fått 9,5 för allmänt intryck och snudd på stående ovationer av publiken i Flyinges stora ridhus på lördagen.
– Det är en superhäst som vi alla vill ta med oss hem, sa domarna efteråt.

Tillsammans med Jeanna Högberg har Astoria gått från klarhet till klarhet i sin unga karriär. Hon var bland annat finalist på unghäst-VM i år, vann Breeders som 5-åring och Champion of the Winners på Friends förra året.
– Nu börjar bytena sitta också, det har hänt mycket med dem bara sedan unghäst-VM, säger Jeanna Högberg som inte ser några begränsningar i hur bra Astoria kan bli.
– Hon har också visat att hon har talang för piaff och passage.

Nu väntar Friends för stoet och Christina Olsson har inga planer på att sälja eller låta någon annan rida henne, men medger att det har kommit en del bud.
– Men jag är dålig på att sälja hästar, säger hon och skrattar.
– Sedan är det ju så att det är allas dröm att nå toppen och få fram en internationell Grand Prix-häst, säger Jeanna Högberg som inte har nog med berömmande ord till Astoria.
– Hon älskar att tävla och hon älskar ärevarvet.

Det var andra gången på lördagen som Christina Olsson vann Breeders – första gången var i 5-åringarnas final.

Efter Astoria var det tätt mellan hästarna med fem stycken hästar inom 79 procent. Tvåa blev Hera (SWB sto e Hohenstaufen II-Don Schufro, uppf/äg Råbäcks Egendom AB) som reds av Yvonne Österholm och fick 79,800 procent. Trea blev Carl Hedin med Simmerbros Donna Frapin (SWB sto e Sir Donnerhall II-Florestan I, uppf/äg Ulrika Bynander).

Uppdatering 8/10: En miss i inmatningen av poäng innebär att  Sara Åhrén och hennes Arden (36) (SWB sto e Blue Hors Don Romantic-Rubignon, uppf Sophie Junebro) är nya tvåor i finalen på 80,4 procent. Läs mer i artikeln här.

Korrekt resultatlista

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden