Hoppning
3 juli 2020 14:07

Beezie Madden satsar mot OS på nytt

NysatsningBeezie Madden annonserade tidigare i år att hon skulle fokusera på yngre förmågor efter OS. När sedan OS flyttades fram och OS-hästen lämnade stallet, hamnade den amerikanska stjärnryttaren i en märklig sits. Nu står det dock klart att Beezie Madden laddar om för OS igen.

Beezie Madden satsar mot OS på nytt
Beezie Madden satsar mot OS-guld i Tokyo 2021. Här med Breitling LS (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Beezie Madden är en av de mest framgångsrika ryttarna i USA med otaliga stora segrar på meritlistan. Tidigare i år meddelade den 56-åriga amerikanskan att hon skulle kliva åt sidan efter OS och fokusera på att ta fram yngre förmågor. När spelen flyttades fram togs OS-hästen Darry Lou över av Jennifer Gates och Beezie Madden ställdes inför valet att lämna toppsporten tidigare än hon hade tänkt.

Nu väljer den amerikanska stjärnryttaren att fortsätta fokusera på toppsporten och laddar om för OS på nytt med tre potentiella OS-hästar: 9-årige Garant, 12-årige Chic Hin D Hyrencourt och den 14-årie världscupvinnaren Breitling LS. Det rapporterar World of Showjumping.
– En del ryttare hade kanske en häst som var särskilt aktuell i år, och de hoppas toppa formen nästa år igen. Men vissa ryttare tror jag har glädje av det här extra året. En 9-årig häst som är på topp nu, har mycket större chans att lyckas nästa år. Men gräddan av ryttarna kan vanligtvis anpassa sig. Sport handlar om vem som lyckas bäst i både framgång och motgång, säger Beezie Madden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden