Sportnytt
30 december 2020 14:12

Bildextra: Roland Thunholms 2020

Visuella minnenRidsports fotograf Roland Thunholm är en välkänd figur på landets tävlingsbanor, alltid med sina kameror och en bildsökande blick högsta hugg. Action och starka känslor utmärker sig i urvalet när han själv plockar ut årets mest minnesvärda bilder. Var du själv på plats på någon av tävlingarna, dela gärna med dig av dina egna bilder i våra sociala medier, tagg finner du längst ner i artikeln.

Bildextra: Roland Thunholms 2020
Ridsports fotograf Roland Thunholm ser tillbaka på ett annorlunda 2020. Till vänster en av Rolands bilder från årets mästerskap, Wynja Eriksdotter Rubin kom, sågs och segrade på JSM i fälttävlan med Hakunamatata. Foto: Roland Thunholm

2020 blev ett år där tävling efter tävling ställdes in, både här i Sverige och internationellt. Ridsports fotograf Roland Thunholm fanns på plats på Gothenburg Horse Show i våras, den sista stora publika tävlingen i Sverige 2020, liksom i Falsterbo i somras. Det sistnämnda eventet som för de få ackrediterade fotografer och journalister på plats troligtvis kommit att bli något av det mest minnesvärda de någonsin rapporterat i från.

Kika på Roland Thunholms bilder nedan så förstår ni vad vi menar när vi säger att Falsterbo bokstavligen ekade.

Anna-hassopynstown-clover-2-200830-rt
Anna Hassö föll av Pynstown Clover på årets Segersjödagar. Turligt nog gick allt bra även om fallet såg otäckt ut, berättar Roland Thunholm. Foto: Roland Thunholm

SM i fälttävlan, Segersjö

Anna Hassö, som gick på nöten vid SM-tävlingarna på Segersjö, just där jag stod. Det klack till i mitt hjärta av oro. Jag tror inte att det är så där väldigt bra för just Anna att trilla av i hög fart. Men som tur var så gick det bra för henne.

Equestrian Sport

Oväntat besök på finalbanan

Vid GHS i Scandinavium kom en duva just in på arenan under Sverige-ponnyn. Funktionärens jakt på duvan rönte publikens jubel. Och mitt.

Elsa Bengtsson-ghs 1 2020 Rt

Stolt mamma i publikhavet

Vid samma tävlingar i Scandinavium så värmdes mitt hjärta då Elsa Bengtsson, Rolf-Göran Bengtssons mamma, uppmärksammades med blommor. Och inte minst hennes bild på jumbotronen.

Equestrian Sport

Skräcksekunderna som slutade väl

Geir Gulliksen fick äntligen vinna en World Cup. Vad hände då, om inte Geir vid ärevarvet efter prisutdelningen störtade in i sargen där jag stod. Jag blev verkligt rädd då jag på en meters avstånd såg honom rätt omtöcknad. Geir har ju skyddsväst för att skydda honom vid eventuella olyckor. Han har, precis som Anna Hassö, trillat av sina hästar rätt många gånger genom åren.

Equestrian Sport
Hoppbanan i Falsterbo var sig lik. Även inför spöklika läktare. Foto: Roland Thunholm
Equestrian Sport
Ett Falsterbo få har sett tidigare. Här brukar det normalt vara ett myller av både utställare och besökare. Foto: Roland Thunholm

Öde publikfavorit

Falsterbo. Jag har aldrig upplevt Falsterbos anläggning så folktom tidigare. Men Jana Wannius lyckades ju trots allt genomföra tävlingar men i ett nytt format. Vilket jag tyckte var bra jobbat av honom!

Dela med dig av ditt Ridsportår

Nu vill vi veta hur ditt ridsportår 2020 sett ut i bilder! Har du varit på någon särskilt minnesvärd tävling? Lyckats föreviga din häst just precis i det där perfekta steget? Eller har du kanske till och med lyckats fånga Roland eller någon av våra andra Ridsportfotografer på bild?

Tagga oss med #ridsportåret2020 på Instagram – kom i håg att du måste ha ett öppet konto för att vi ska kunna se dina bilder.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden