Världen
4 oktober 14:34

Cathrine Laudrup-Dufour nominerad till danska regnbågsgalan

NomineringCathrine Laudrup-Dufour är nominerad till den danska utmärkelsen Rainbow Award i kategorin sport. ”Som elitryttare i dressyrtoppen har hon aldrig gjort någon hemlighet av att hon har en flickvän”, lyder motiveringen.

Cathrine Laudrup-Dufour nominerad till danska regnbågsgalan
Cathrine Laudrup-Dufour är en förebild på många plan. Foto: FEI/Leanjo de Koster

Världstvåan Cathrine Laudrup-Dufour tog guld i lag och två individuella silvermedaljer vid VM i Herning. Under helgen som gick testred hon de bästa 4-åringarna vid Breeders Trophy i dressyr. Nu är världsstjärnan nominerad till sportpriset i årets upplaga av Danish Rainbow Awards. Det rapporterar danska Ridehesten.

”Som elitidrottare med ett flertal medaljer i bagaget har hon aldrig gjort någon hemlighet av att hon har en flickvän. Hon är i toppen av sin sport och är en förebild för andra i sportvärlden samt hbtq-gemenskapen.” Så lyder motiveringen.

Cathrine Laudrup-Dufour, tidigare Dufour, är numera gift med flickvännen och hoppryttaren Rasmine Laudrup-Dufour, tidigare Laudrup. De två har varit ett par sedan 2019 och förra sommaren flyttade de in på sin gård i Fredensborg, norr om Köpenhamn.

Främjar rättigheter

Danish Rainbow Awards firar varje år hbtq-gemenskapen, personer och organisationer som bidrar till minoritetpersoners välbefinnande och kultur. Galan går av stapeln den 19 oktober på Cirkusbygningen i hjärtat av Köpenhamn. Hela 14 priser delas ut i olika kategorier, varav sportpriset är ett av dem.

Regnbågspriset delas ut till personer och organisationer i sportvärlden, som främjar HBTQ-personers rättigheter och ställning i sportens värld. Förutom Cathrine Laudrup-Dufour är även Aarhus Homosport och Christian Bigom nominerade.

Röstningen är öppen för alla fram till och med söndagen den 16 oktober klockan 20.00.

Läs mer och rösta här

Svenska Gaygalan, som arrangeras av tidningen QX, delar också ut ett flertal priser i olika kategorier varje år. Dock finns det i dagsläget inget särskilt sportpris.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden