Hoppning
11 maj 2020 14:35

Champion of the Youngsters hoppas på 10-årsjubileum

FörhoppningDen mycket populära unghästtävlingen Champion of the Youngsters, som brukar fylla sina startfält på bara ett par minuter när anmälan öppnar, planerar för att kunna genomföra årets upplaga i augusti.

Champion of the Youngsters hoppas på 10-årsjubileum
Sofia Farman och Magic's Anna tog hem två segrar på Grevagården i Champion of the Youngsters 2019. Foto: Haide Westring

I år firar tävlingen, som är Sveriges största unghästtävling för hästar mellan fyra och sju år, tio år och arrangören följer nu noga utvecklingen och myndigheternas rekommendationer. I ett pressmeddelande skriver man att förhoppningen är att Champion of the Youngsters ska kunna genomföras i full skala 2020.

– Med tanke på att tävlingen ligger i slutet av augusti vecka 34, och några tävlingar kommer vara igång, så jobbar vi vidare mot att kunna genomföra tävlingen 2020, säger tävlingsledaren Helena Holm.

Sänker för de unga hästarna

Syftet med Champion of the Youngsters är att ge den unga hästen en bra start på tävlingsbanan, och därför kommer man i år att sänka höjderna i några av klasserna – för många hästar kan det vara årets första utomhusstart i augusti.

Arrangören skriver att de kommer att gå ut med mer information ”när vi vet om tävlingen kommer kunna genomföras utan att riskera funktionärer, deltagare, eller andra i teamet runt hästens, hälsa”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden