Sverige
12 december 2021 09:36

Dags för invigning av efterlängtat ridhus

EngagemangEfter åratal av verksamhet utomhus året runt inviger Åre Ridklubb sitt efterlängtade ridhus i dag, söndag. "Nu kan vi äntligen säkerställa en hållbar verksamhet året runt och inte behöva ställa in ridlektioner på grund av vädret", säger klubbens verksamhetschef Karin Eklund.

Dags för invigning av efterlängtat ridhus
Det efterlängtade ridhuset. Foto: Pressbild

Ridhuset har kommit till genom stöd från Allmänna arvsfonden, EU:s landsbygdsprogram, Åre kommun samt privata och företagssponsorer. Föreningen har själv också finansierat en del genom att ta ett lån på tre miljoner kronor.

Med det engagemang som finns här i dalgången blir jag varm i hjärtat när vi nu landat ett ridhus i Åredalen. Karin Eklund.

– Det känns helt fantastiskt att få inviga ridhuset! Nu kan vi äntligen säkerställa en hållbar verksamhet året runt och inte behöva ställa in ridlektioner på grund av vädret, säger Karin Eklund, verksamhetschef på Åre Ridklubb, i ett pressmeddelande.

Föreningen har bedrivit ridskoleverksamhet sedan 2007 med minst sagt tåliga elever och hästar som under åren haft lektioner utomhus i alla väder. Med ett ridhus möjliggörs en säkrare verksamhet som är tillgänglig för fler målgrupper.

”Lite läskigt”

Satsningarna på anläggningen med stall och ridhus har arbetats fram och drivits på av engagerade personer i föreningen.

– Det är oerhört roligt, men också lite läskigt att driva så här stora projekt på ideell basis, och dessutom under en pandemi, men med det engagemang som finns här i dalgången blir jag varm i hjärtat när vi nu landat ett ridhus i Åredalen. Nu tar vi nya tag för att hitta finansiering för värme och för att slutföra sista delen av projektet med cafeteria och andra utrymmen i ridhuset, säger Anna-Karin Lundmark, ordförande i Åre Ridklubb.

Invigningen sker i dag, söndag.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden