Ponny
20 september 2020 18:16

De går vidare till ponnyernas lag-SM i hoppning

PonnyallsvenskanTvå zoner i ponnyernas elitserie i hoppning är avgjorda. I zon Syd regerade Flyinge Ryttarförening från början till slut. "Vi har ett starkt lag och tar med oss samma gäng till finalen i lag-SM," säger Flyinges lagledare Sofie Lindeberg.

De går vidare till ponnyernas lag-SM i hoppning
Flyinges vinnarlag med Smilla Gardiner, Clara Lindeberg, Mathilda Hansson och Sophia Sjögren. Foto: Privat

Det var bara två lag som kom till start när zon Syd avgjordes hos Lillhagens Ridklubb på söndagen.

Vi känner oss motiverade att åka till final. Sofie Lindeberg, Flyinge Ryttarförening.

Det ena laget, Flyinge Ryttarförening, var identiskt med det lag som vann seriens första omgång i våras, innan pandemin satte stopp för tävlande. Och Flyingegänget släppte inte taget om serien.

– Det är ett bra och starkt lag, säger Flyinges lagledare Sofie Lindeberg som såg sitt lag sätta tre felfria rundor vilket räckte till en klar seger över Österlens Ridklubb.

I det vinnande laget ingick Smilla Gardiner/Lavally Sam, Clara Lindeberg/Magneto Sprite, Mathilda Hansson/Sting´s Yaris och Sophia Sjögren/Sturevallens Mira.

Sofie Lindeberg berättar att det blir samma gäng som åker till lag-SM på Strömsholm i slutet av november.
– Det känns jättebra och jättekul. Vi känner oss motiverade att åka till final. Flyinge har haft lag till final tidigare, men det blir första gången för alla de här ryttarna, säger hon.

 

Laget består bland annat av tre kategori B-ponnier – samtliga tog fina placeringar i både Baltic Cup och SM i Falsterbo nyligen.
– Nu gäller det att de håller formen, säger lagledaren.

Förutom Flyinge är det Österlens Ridklubb som har kvalificerat sig till lag-SM på Strömsholm. från zon Syd.

Resultat, Lillhagen

Även zon Öst avgjordes på söndagen, detta hos Ljungby Ridklubb. Sex lag startade och vann gjorde Lammhults Ridklubb med 6 fel. Föreningen Nyckelryttarna blev tvåa och Vetlandaortens Ryttarförening trea.

I det vinnande laget ingick Alma Falkbrink/Embla, Ellen Dahlberg/Poetic Star, Ellen Skogström/Aramis och Alicia Jönberg/Morrigan Brigantia RP 1213 H.

Det var även Lammhults Ridklubb som vann serien totalt, närmast före Vetlandaortens Ryttarförening. Detta innebär att de båda lagen är klara för final i lag-SM.

Resultat, Ljungby

Aktuell ställning, elitserien i hoppning för ponnyer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden